Slané tvarohové rohlíčky
60 min.
Ingredience
- 150gramůMouka bezlepková Mantler
- 150gramůMouka pohanková
- 200gramůTvaroh měkký
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Na vál prosijeme obě mouky s kypřícím práškem do pečiva.
- 2V míse smícháme měkký tvaroh s máslem a celým vejcem.
- 3Z tvarohové směsi a prosáté mouky uhněteme tuhé těsto, které vyválíme na pomoučený plát, preclíkovou formičkou vykrájíme peclíkové tvary, vyskládáme je na plech, vyložený pečicím papírem. Vykrájené preclíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí. slané pečivo pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut do růžova. Po upečení necháme vychladnout a podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.