Slaneček pikantní

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slanečky vykucháme, odřízneme hlavu a vložíme do vlažného mléka i s kůží. V mléce slanečky máčíme několik hodin. Máme-li k dispozici filety ze slanečka, máčíme kratší dobu. Zbavíme je tím části soli.
  • 2
    Slanečky omyjeme pod tekoucí vodou, zbavíme kůže a vykostíme. Maso nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Vodu smícháme s octem a přivedeme k varu, osladíme, přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky, ochutíme mletým novým kořením a troškou pepře. Povaříme 5 minut a odstavíme. Necháme vychladnout.
  • 4
    Maso zalijeme nálevem, přidáme druhou polovinu cibule nakrájené na kolečka a posekaný kopr. Podáváme vychlazené s celozrnným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.