Slaneček pikantní
65 min.
Ingredience
- 400gramůSlaneček
- 100mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůVoda pitná
- 40gramůCukr krupice
- 100gramůCibule
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůNové koření mleté
- 200gramůChléb celozrnný pšeničný
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Slanečky vykucháme, odřízneme hlavu a vložíme do vlažného mléka i s kůží. V mléce slanečky máčíme několik hodin. Máme-li k dispozici filety ze slanečka, máčíme kratší dobu. Zbavíme je tím části soli.
- 2Slanečky omyjeme pod tekoucí vodou, zbavíme kůže a vykostíme. Maso nakrájíme na kostičky.
- 3Vodu smícháme s octem a přivedeme k varu, osladíme, přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky, ochutíme mletým novým kořením a troškou pepře. Povaříme 5 minut a odstavíme. Necháme vychladnout.
- 4Maso zalijeme nálevem, přidáme druhou polovinu cibule nakrájené na kolečka a posekaný kopr. Podáváme vychlazené s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.