Slaneček v jogurtu
310 min.

Ingredience
- 120gramůCibule
- 100gramůJablka
- 10gramůKopr čerstvý
- 600gramůSlaneček
- 1litrVoda pitná
- 150gramůJogurt bílý
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Slanečky vložíme do misky, přilijeme minerální vodu, aby byly ryby ponořeny, a necháme přes noc odstát. Poté ryby vyjmeme o nakrájíme na kousky velikosti sousta, vložíme do misky a přelijeme novou minerální vodou. Necháme další 4 hodiny odstát, vodu mezitím několikrát vyměníme. Do misky dáme jogurt, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jablko, ochutíme cukrem a solí a promícháme. Nakonec přidáme bobkový list. Sledě scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a přidáme do mísy s jogurtovou omáčkou, promícháme a necháme minimálně 24 hodin proležet v chladničce. Pak rozdělíme rybí směs na talíře, posypeme nadrobno nakrájeným koprem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.