Slanečkové věžičky
60 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
- 2kusyBrambory
- 2kusyMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
- 2kusyJablka
- 2kusyCibule
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
- 2Oloupeme a uvaříme velké brambory a mrkve, vařené brambory nakrájíme na kostky a mrkev na silnější plátky. Na kostky pak nakrájíme připravené slanečky a oloupaná, jádřinců zbavená jablka a malé cibule na kolečka.
- 3Na kostku bramboru postupně klademe mrkev, slanečka, jablko a kolečko cibule a spíchneme párátkem. Podáváme jako chuťovku polité zakysanou smetanou smíchanou s nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.