Slanečky v županu
150 min.
Ingredience
- 2kusyČervená řepa
- 2,5litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyJablka
- 1kusCibule
- 4lžičkyOlej rostlinný
- 4lžičkyOcet vinný
- 2lžícePažitka
- 4krajíceChléb celozrnný žitný
- 1baleníMajonéza
- 400gramůSlaneček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
18 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
17 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
- 2Velké červené řepy a velké mrkve uvaříme, nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak velká oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Na servírovací ploché misky položíme připravené kousky slanečků, pokapeme olejem a octem a obložíme plátky cibule. Na tento podklad přijde vrstva nastrouhané mrkve, na ní položíme vrstvu strouhaných jablek a nahoru navršíme červenou řepu a přelijeme majonézou, a dáme na 24 hodin uležet do chladu.
- 4Podáváme posypané sekanou pažitkou jako předkrm nebo studenou večeři s černým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Slanečky v županu
Výborné 😉