Slanečky v županu

150 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
18 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
17 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Velké červené řepy a velké mrkve uvaříme, nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak velká oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
  • 3
    Na servírovací ploché misky položíme připravené kousky slanečků, pokapeme olejem a octem a obložíme plátky cibule. Na tento podklad přijde vrstva nastrouhané mrkve, na ní položíme vrstvu strouhaných jablek a nahoru navršíme červenou řepu a přelijeme majonézou, a dáme na 24 hodin uležet do chladu.
  • 4
    Podáváme posypané sekanou pažitkou jako předkrm nebo studenou večeři s černým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Slanečky v županu
Výborné 😉