Slaninová omáčka
45 min.
Ingredience
- 80gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 50gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
449 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou slaninu nakrájíme na menší kostičky a nasypeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání škvaříme, až vzniknou škvarečky, které vidličkou vyndáme.
- 2Nadrobno nakrájenou cibuli přisypeme na zbylý tuk v pánvi, krátce osmahneme a zasypeme moukou. Usmažíme tmavě žlutou jíšku, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Nyní přidáme do omáčky škvarečky, osolíme, necháme projít varem a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.