Slaninové chipsy s cherry rajčaty a salátem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme medový dresing: do mísy nalijeme 0.5 dl bílého vína, přidáme k němu 5 cl bílého vinného octu, 5 cl extra olivového oleje, 2 cl medu, sůl a čerstvě pomletý citrónový pepř. Ručně směs vyšleháme metličkou dohladka.
  • 2
    Uzený prorostlý bůček nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na plech a pečeme v rozehřáté troubě na 150°C dokřupava (přibližně 15-20 minut). Upečené slaninové chipsy dáme na mísu.
  • 3
    Listy ledového salátu, římského salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Dáme je do mísy a natrháme na menší kousky.
  • 4
    Cherry rajčata omyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme extra olivový olej s chilli olejem. Rajčata restujeme z každé strany asi 1-2 minuty. Vyjmeme je z omastku, necháme na papírové utěrce okapat, dáme do připraveného salátu, který pokapeme medovým dresinkem a promícháme.
  • 5
    Chipsy a salát s cherry rajčaty podáváme s velkou bagetou, kterou jsme nakrájeli na šikmé plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.