Slaninové muffiny
50 min.
Ingredience
- 225gramůMouka kukuřičná
- 75gramůTuk rostlinný
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
40 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si formu na 15 kusů muffin a vymažeme 20g tuku. Troubu předehřejeme na 200°C.
- 2Slaninu tence krájenou osmažíme dokřupava, mezi dvěma ubrousky odsajeme přebytečný tuk a nakrájíme na menší kousky. Rozpustíme máslo s 55g tuku a necháme zchladnout. Ohřejeme si mléko, v misce vidličkou rozšleháme vejce a vlijeme k rozehřátému tuku, přimícháme teplé mléko.
- 3V míse smícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem, přimícháme kukuřičnou mouku. Do sypké směsi vmícháme všechny tekutiny a řádně smícháme. Jako poslední přimícháme pokrájenou slaninu. Formičky plníme jen do poloviny a pečeme zhruba 20 minut, až zezlátnou. Podáváme nejlépe horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.