Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami
110 min.
Ingredience
- Příprava
- 100lžicMáslo čerstvé
- 250lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Servírování
- 3lžícePesto
- 0,25kusSalát hlávkový
- Těsto
- 100gramůPancetta
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5špetkaSůl
- 75gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceKečup
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 155mililitrůMléko polotučné
- Těstoviny
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5188 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
464 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
9 g
Vápník
109 g
Postup přípravy
- 1Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
- 2Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup.
- 3Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra.
- 4Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
- 5Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo.
- 6Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.