Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5188 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
464 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
9 g
Vápník
109 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
  • 2
    Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup.
  • 3
    Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra.
  • 4
    Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
  • 5
    Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo.
  • 6
    Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.