Slaninové rohlíčky

55 min.

Ingredience

    • 150gramůMouka polohrubá
    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaCukr krupice
    • 2lžičkyDroždí sušené
    • 150gramůAnglická slanina
  • Na ozdobu
    • 150gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 150gramůAnglická slanina
  • Na potření
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1346 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
85 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
2 g
Cukr
712 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosijeme obě mouky, vmícháme droždí, vlažné mléko, olej, sůl, cukr a nadrobno nakrájenou slaninu. Vypracujeme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a pod utěrkou necháme alespoň hodinu na teple kynout.
  • 2
    Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, rozválíme je na válečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe plátky sýra a slaniny.
  • 3
    V předehřáté troubě pečeme zhruba půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.