Slaninové rohlíčky
55 min.
Ingredience
- 150gramůMouka polohrubá
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžičkyDroždí sušené
- 150gramůAnglická slanina
- Na ozdobu
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůAnglická slanina
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1346 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
85 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
2 g
Cukr
712 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme obě mouky, vmícháme droždí, vlažné mléko, olej, sůl, cukr a nadrobno nakrájenou slaninu. Vypracujeme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a pod utěrkou necháme alespoň hodinu na teple kynout.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, rozválíme je na válečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe plátky sýra a slaniny.
- 3V předehřáté troubě pečeme zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.