Slaný Filo závin se sýrem a šunkou
35 min.
Ingredience
- 4plátky Těsto filo
- 180gramůŠunka uzená
- 180gramůSýr gouda plátky 48%
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl hrubozrnná
- 1lžičkaKmín celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- krém
- 150gramůSýr matador smetanový
- 100gramůMáslo pomazánkové
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
402 mg
Cukr
591 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme krém: do mísy vložíme smetanový sýr, pomazánkové máslo, sůl, pepř a smetanu. Vše vyšleháme elektrickou metlou do lehkého krému. Červenou sladkou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na malé kostičky, které zamícháme do krému.
- 24 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme rozpuštěným máslem a poskládáme na sebe.
- 3Na poslední plát položíme plátky šunky, na něj tenké plátky tvrdého sýra. Doprostřed po celé délce klademe vrstvu krému.
- 4Volné koncové okraje (asi 2,5 cm) těsta přehneme a těsto zavineme do závinu. Položíme ho na plech s pečicím papírem tak, aby spojení těsta bylo vespod. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme do předehřáté trouby na 220°C. Posypeme kmínem a hrubou solí, pečeme přibližně 15 minut do zlatova.
- 5Upečený závin necháme vychladnout, poté ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.