Slaný koláč po italsku
45 min.
Ingredience
- 125mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 100mililitrůOlej olivový
- 2lžičkySůl mořská
- 400gramůMouka polohrubá
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Vápník
27 mg
Postup přípravy
- 1Ve 125 ml vlažné vody necháme stát droždí deset minut. Pak ho smícháme s moukou, mořskou solí a 40 ml oleje. S pomocí vody vytvoříme těsto. Deset minut těsto zpracováváme a pak ho necháme v teple pod utěrkou nakynout dvě a půl hodiny. Pak těsto ještě deset minut zpracováváme, dáme do olejem vymazané formy a necháme kynout dalších třicet minut.
- 2Koláč uložíme do předehřáté trouby, polijeme zbytkem oleje, osolíme a pečeme až dvacet pět minut dozlatova.
- 3Podáváme po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.