Slaný koláč po italsku

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Vápník
27 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 125 ml vlažné vody necháme stát droždí deset minut. Pak ho smícháme s moukou, mořskou solí a 40 ml oleje. S pomocí vody vytvoříme těsto. Deset minut těsto zpracováváme a pak ho necháme v teple pod utěrkou nakynout dvě a půl hodiny. Pak těsto ještě deset minut zpracováváme, dáme do olejem vymazané formy a necháme kynout dalších třicet minut.
  • 2
    Koláč uložíme do předehřáté trouby, polijeme zbytkem oleje, osolíme a pečeme až dvacet pět minut dozlatova.
  • 3
    Podáváme po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.