Slaný koláč s mrkví a pórkem
80 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPórek
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl bylinková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl mořská
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyMrkev kořen
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, studeného másla, 1 1/2 lžičky mořské soli a 125 ml vody připravíme hladké těsto. Zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 30 minut.
- 2Oloupanou mrkev vaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme , propláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Omytý pórek podélně rozčtvrtíme a povaříme v osolené vodě 1 minutu. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Koláčovou formu o průměru 26 cm vyložíme těstem. Na těsto poklademe do spirály mrkev a pórek. Zalijeme vejci rozšlehanými se zakysanou smetanou, bylinkovou solí a pepřem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.