Slaný koláč s mrkví a pórkem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, studeného másla, 1 1/2 lžičky mořské soli a 125 ml vody připravíme hladké těsto. Zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 30 minut.
  • 2
    Oloupanou mrkev vaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme , propláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Omytý pórek podélně rozčtvrtíme a povaříme v osolené vodě 1 minutu. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Koláčovou formu o průměru 26 cm vyložíme těstem. Na těsto poklademe do spirály mrkev a pórek. Zalijeme vejci rozšlehanými se zakysanou smetanou, bylinkovou solí a pepřem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.