Slaný krupicový svítek
40 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
- 120gramůPšeničná krupice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
720 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Krupici rozmícháme v troše mléka a necháme ji nabobtnat. Potom po částech vlijeme do zbylého horkého mléka a mícháme na mírném ohni asi 8 minut do zhoustnutí.
- 2Vychladlou kaši osolíme, postupně do ní vmícháme žloutky a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3V pekáčku rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přendáme na ni těsto a svítek upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Upečený, ještě teplý svítek nakrájíme na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.