Šlápoty sladké

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový prášek, sůl, vejce a kousky másla. Mixujeme, dokud není těsto tuhé a drobivé. Těsto prohněteme ještě rukama a poté zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout.
  • 2
    Těsto vyválíme do dvou plátků cca 3 cm tlustých. Vyrobíme vzory chodidel - nakreslíme chodidlo na kus kartonu a vyřízneme ho. Poté kartony použijeme při vykrajování chodidel z těsta. Položíme karton na těsto a nožem vykrojíme tvar. Odřezky spojíme dohromady a vyválíme další plát, ze kterého vykrajujeme chodidla.
  • 3
    Plech vymažeme máslem, přendáme na něj chodidla a dáme péct do předehřáté trouby na 10 minut. Poté necháme vychladnout.
  • 4
    Smícháme cukr s citronovou šťávou, dokud nevznikne krémová směs. Vznikne nám poleva, kterou chodidla můžeme ozdobit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.