Šlápoty sladké
20 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 7lžicCukr třtinový
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový prášek, sůl, vejce a kousky másla. Mixujeme, dokud není těsto tuhé a drobivé. Těsto prohněteme ještě rukama a poté zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout.
- 2Těsto vyválíme do dvou plátků cca 3 cm tlustých. Vyrobíme vzory chodidel - nakreslíme chodidlo na kus kartonu a vyřízneme ho. Poté kartony použijeme při vykrajování chodidel z těsta. Položíme karton na těsto a nožem vykrojíme tvar. Odřezky spojíme dohromady a vyválíme další plát, ze kterého vykrajujeme chodidla.
- 3Plech vymažeme máslem, přendáme na něj chodidla a dáme péct do předehřáté trouby na 10 minut. Poté necháme vychladnout.
- 4Smícháme cukr s citronovou šťávou, dokud nevznikne krémová směs. Vznikne nám poleva, kterou chodidla můžeme ozdobit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.