Slatko z hrušek

85 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
6 g
Cukr
132 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K této zavařenině vybíráme zralé, ale tvrdé hrušky.
  • 2
    Omyjeme je, odřežeme konec hrušky od stopky (asi 2 cm), vydlabeme jadřince, místo nich vložíme vlašský ořech a hrušky oloupeme.
  • 3
    Uvaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru, přidáme hřebíček a ponoříme do něj hrušky s ořechy.
  • 4
    Vaříme při mírné teplotě tak dlouho, dokud sirup nezhoustne. Občas zamícháme a stále sbíráme z povrchu pěnu.
  • 5
    Před koncem vaření ještě přidáme vanilku a 5 g kyseliny citronové.
  • 6
    Slatko z hrušek nalijeme do čistých suchých sklenic,
  • 7
    uzavřeme víčky a vychladlé uskladníme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.