Slatko z hrušek
85 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 1kilogramHrušky
- 200gramůOřechy vlašské
- 1kilogramCukr krupice
- 5decilitrůVoda pitná
- 5gramůKyselina citrónová
- 5kusůHřebíček
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
6 g
Cukr
132 g
Postup přípravy
- 1K této zavařenině vybíráme zralé, ale tvrdé hrušky.
- 2Omyjeme je, odřežeme konec hrušky od stopky (asi 2 cm), vydlabeme jadřince, místo nich vložíme vlašský ořech a hrušky oloupeme.
- 3Uvaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru, přidáme hřebíček a ponoříme do něj hrušky s ořechy.
- 4Vaříme při mírné teplotě tak dlouho, dokud sirup nezhoustne. Občas zamícháme a stále sbíráme z povrchu pěnu.
- 5Před koncem vaření ještě přidáme vanilku a 5 g kyseliny citronové.
- 6Slatko z hrušek nalijeme do čistých suchých sklenic,
- 7uzavřeme víčky a vychladlé uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.