Slatko z kdoulí

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
258 g
Vláknina
171 mg
Cukr
163 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme.
  • 2
    Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme 5 minut.
  • 3
    Ve druhém hrnci si svaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru.
  • 4
    Do sirupu dáme kdoule, které jsme sítkem vybrali z vody, hřebíček
  • 5
    a vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až budou mít konzistenci hustého sirupu - džemu.
  • 6
    Uvařené kdoule se sirupem nalijeme do čistých suchých sklenic a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.