Slatko z kdoulí
85 min.
Ingredience
- 1kilogramKdoule
- 1kilogramCukr krupice
- 5decilitrůVoda pitná
- 6kusůHřebíček
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
258 g
Vláknina
171 mg
Cukr
163 g
Postup přípravy
- 1Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme.
- 2Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme 5 minut.
- 3Ve druhém hrnci si svaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru.
- 4Do sirupu dáme kdoule, které jsme sítkem vybrali z vody, hřebíček
- 5a vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až budou mít konzistenci hustého sirupu - džemu.
- 6Uvařené kdoule se sirupem nalijeme do čistých suchých sklenic a dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.