Slávky na víně
45 min.
Ingredience
- 200gramůŠalotka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 6gramůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 6gramůTymián čerstvý
- 300mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 2kilogramyMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
32 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
389 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nasekáme na drobné kousky a podusíme na másle. Přidáme nasekanou petržel. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, vínem a citronovou šťávou. Poté přidáme slávky. Vše smažíme tak dlouho, dokud se slávky neotevřou.
- 2Poté slávky vyjmeme, z omáčky vyndáme tymián a bobkový list.
- 3Hotové slávky naservírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.