Slávky po námořnicku

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
305 mg
Cukr
782 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné slávky nasypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, do které jsme přidali na kolečka nakrájenou cibuli, posekanou petrželku a mletý pepř. Vaříme dvě až tři minuty a hrnec odstavíme. Slávky se varem otevřou. Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Slávky vyndáme z lastur a vložíme na pánev na rozehřáté máslo. Přisypeme strouhanku, nadrobno pokrájenou šalotku, krátce orestujeme a podlijeme bílým vínem. Přilijeme trochu vývaru ze slávek, povaříme minutu a odstavíme. Do omáčky vmícháme citronovou šťávu, dvě lžíce másla a posekanou petrželku. Podáváme v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.