Slávky po námořnicku
25 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 500gramůMušle slávky
- 200mililitrůVíno bílé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 70gramůMáslo čerstvé
- 20gramůŠalotka
- 20gramůPetržel kudrnka
- 15gramůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
305 mg
Cukr
782 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné slávky nasypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, do které jsme přidali na kolečka nakrájenou cibuli, posekanou petrželku a mletý pepř. Vaříme dvě až tři minuty a hrnec odstavíme. Slávky se varem otevřou. Ty, které se neotevřou, vyhodíme. Slávky vyndáme z lastur a vložíme na pánev na rozehřáté máslo. Přisypeme strouhanku, nadrobno pokrájenou šalotku, krátce orestujeme a podlijeme bílým vínem. Přilijeme trochu vývaru ze slávek, povaříme minutu a odstavíme. Do omáčky vmícháme citronovou šťávu, dvě lžíce másla a posekanou petrželku. Podáváme v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.