Slavnostní kávový dezert
18 min.
Ingredience
- 250gramůMandle
- 5decilitrůVoda pitná
- 5gramůCukr krupice
- Krém
- 200gramůHera
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůČokoláda hořká
- 5lžicCukr krupice
- 1decilitrKáva turecká
- 60mililitrůRum
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 2kusyBanány
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
56 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Ve vhodném kastrůlku svaříme vodu. Přidáme mandle a povaříme je doměkka, asi 3 minuty. Potom je oloupeme, nastrouháme na struhadle do misky, přisypeme cukr a hmoždířem pořádně roztlučeme.
- 2Měkké máslo nakrájíme na kousky, které dáme do jiné misky a spolu se žloutky a cukrem ušleháme do bílé husté pěny. Vmícháme do ní připravenou mandlovou směs, na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu. Přidáme vychladlou kávu, rum a vše důkladně dřevěnou vařečkou promícháme.
- 3Na dno pekáčku nalijeme likér Amaretto. Připravený krém vlijeme do pekáčku na likér, povrch pěkně uhladíme. Krém dáme na celou noc do lednice chladit a ztuhnout.
- 4Tuhý krém nakrájíme na porce, které přendáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme na kolečka nakrájeným banánem a vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.