Slavnostní řezy z tmavé čokolády
75 min.
Ingredience
- 400gramůMáslo čerstvé
- 350gramůCukr moučkový
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1hrstMaliny
- 1hrstMáta
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 6lžicMarmeláda malinová
- 700gramůČokoláda 80%
- 20mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
286 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 200 °C. Dvě chlebové formy na 900 g vymažeme máslem.
- 2500 g čokolády nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem, cukrem a 3 lžícemi vody. Vmícháme prosátou mouku a nakonec zašleháme žloutky.
- 3Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně, zlehka zamícháme do čokoládové hmoty. Směs rozdělíme do forem, poklepeme s nimi o pracovní plochu, aby si těsto sedlo, a pečeme cca 45 minut. Poté necháme 15 minut chladnout. Řezy vyklopíme a na drátěné podložce necháme cca 2 h do úplného vychladnutí.
- 4Mezitím si připravíme polevu. Marmeládu rozpustíme ve 3 lžících vody a potřeme jí povrch bochníčků. Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády se 3 lžícemi vody, vmícháme smetanu a 2 lžíce cukru. Vzniklým krémem potřeme bochníčky a uložíme na 1 h do lednice.
- 5Před podáváním nakrájíme a ozdobíme malinami a snítkami máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.