Slavnostní řezy z tmavé čokolády

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
36 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
286 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozpálíme na 200 °C. Dvě chlebové formy na 900 g vymažeme máslem.
  • 2
    500 g čokolády nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni spolu s máslem, cukrem a 3 lžícemi vody. Vmícháme prosátou mouku a nakonec zašleháme žloutky.
  • 3
    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně, zlehka zamícháme do čokoládové hmoty. Směs rozdělíme do forem, poklepeme s nimi o pracovní plochu, aby si těsto sedlo, a pečeme cca 45 minut. Poté necháme 15 minut chladnout. Řezy vyklopíme a na drátěné podložce necháme cca 2 h do úplného vychladnutí.
  • 4
    Mezitím si připravíme polevu. Marmeládu rozpustíme ve 3 lžících vody a potřeme jí povrch bochníčků. Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády se 3 lžícemi vody, vmícháme smetanu a 2 lžíce cukru. Vzniklým krémem potřeme bochníčky a uložíme na 1 h do lednice.
  • 5
    Před podáváním nakrájíme a ozdobíme malinami a snítkami máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.