Slavnostní rýže po thajsku
50 min.
Ingredience
- 450gramůRýže jasmínová
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 750mililitrůVoda pitná
- 400mililitrůKokosové mléko
- 2kusyCitronová tráva
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
16 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jasmínovou rýži důkladně propláchneme studenou vodou, na sítu necháme okapat. V pánvi s víkem rozpálíme olej, na mírném ohni na něm 2 - 3 minuty restujeme rozdrcený česnek, na plátky pokrájenou cibuli a mletou kurkumu. Cibule musí zesklovatět. Přisypeme rýži, promícháme, zalijeme vodou, kokosovým mlékem a přidáme rozmačkané lodyhy citronové trávy. Za stálého míchání přivedeme k varu, zakryté necháme vařit cca 12 minut (do vstřebání veškeré tekutiny). Poté odstavíme, odklopíme, zakryjeme čistou utěrkou a znovu uzavřeme poklicí. Takto necháme odpočinout cca 15 minut na teplém místě.
- 2Stonky citronely odstraíme, rýži rozdělíme na talíře, upravíme do tvaru kužele a kolem něj dozdobíme zeleninovou oblohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.