Slavnostní rýže po thajsku

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
16 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jasmínovou rýži důkladně propláchneme studenou vodou, na sítu necháme okapat. V pánvi s víkem rozpálíme olej, na mírném ohni na něm 2 - 3 minuty restujeme rozdrcený česnek, na plátky pokrájenou cibuli a mletou kurkumu. Cibule musí zesklovatět. Přisypeme rýži, promícháme, zalijeme vodou, kokosovým mlékem a přidáme rozmačkané lodyhy citronové trávy. Za stálého míchání přivedeme k varu, zakryté necháme vařit cca 12 minut (do vstřebání veškeré tekutiny). Poté odstavíme, odklopíme, zakryjeme čistou utěrkou a znovu uzavřeme poklicí. Takto necháme odpočinout cca 15 minut na teplém místě.
  • 2
    Stonky citronely odstraíme, rýži rozdělíme na talíře, upravíme do tvaru kužele a kolem něj dozdobíme zeleninovou oblohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.