Slavnostní salát z červené řepy

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
50 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
15 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vodou vložíme umytou červenou řepu, uvaříme asi 30 minut, podle velikosti řepy. Řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na širší pásky a dáme do misky. Přidáme hrubě nasekané, blanšírované mandle, rozinky namočené v metaxe, přisypeme na plátky nakrájené fíky, rozpůlené, vypeckované olivy. Mandarinky oloupeme, oddělíme od sebe dílky, které rozkrojíme na půlky a přidáme je do misky. Ledový salát nakrájíme na pěkné tenké a krátké proužky, přimícháme do salátu, dobře promícháme.
  • 2
    Z pomeranče vymačkáme šťávu, vlijeme ji do malé kuchyňské nádoby, přilijeme olej, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, spolu rozšleháme a směsí zalijeme připravený salát v míse, který ještě jednou důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.