Slavnostní velká bábovka
80 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůMouka polohrubá
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Utřeme polovinu cukru, máslo a žloutky.
- 2Přimícháváme střídavě prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu. Pak přidáme omyté rozinky a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků a z druhé poloviny cukru.
- 3Vymastíme velkou bábovkovou formu, kterou vysypeme najemno rozsekanými mandlemi a vlijeme těsto.
- 4Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- 5Zda je bábovka upečená zjistíme, když vpíchneme špejli do bábovky a těsto není na špejli nalepené.
- 6Po upečení necháme zchladnout, potom vyklopíme a posypeme moučkovoým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.