Slavnostní velká bábovka

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme polovinu cukru, máslo a žloutky.
  • 2
    Přimícháváme střídavě prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu. Pak přidáme omyté rozinky a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků a z druhé poloviny cukru.
  • 3
    Vymastíme velkou bábovkovou formu, kterou vysypeme najemno rozsekanými mandlemi a vlijeme těsto.
  • 4
    Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
  • 5
    Zda je bábovka upečená zjistíme, když vpíchneme špejli do bábovky a těsto není na špejli nalepené.
  • 6
    Po upečení necháme zchladnout, potom vyklopíme a posypeme moučkovoým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.