Slavonský houskový knedlík
55 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 5kusůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
35 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
900 mg
Cukr
322 mg
Postup přípravy
- 1Žemle namočíme do mléka a vymačkáme. Máslo utřeme se žloutky a vejcem, přidáme mouku, žemle, špetku soli a vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vytvarujeme šišku, zabalíme do ubrousku a kraje zavážeme. Ubrousek vložíme do vařící osolené vody a knedlík vaříme asi 30 minut. Po uvaření nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.