Šlehačka s ovocem
35 min.
Ingredience
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVanilkový lusk
- 20gramůCukr vanilka
- 500gramůKompot jahodový
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Smetanu v kastrůlku povaříme s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem. Mírně vychladlou smetanu potom vložíme do lednice, kde ji necháme celou noc.
- 2Jahody scedíme, necháme okapat. Odložíme si stranou 3 dl kompotové šťávy. Želatinu namočíme na 20 minut do studené vody. Odloženou kompotovou šťávu přivedeme k varu, přidáme nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání povaříme až do rozpuštění želatiny. Necháme mírně vychladnout. Potom želatinu rozlijeme do vysokých sklenic, ponoříme do ní jahody a necháme v lednici dobře zatuhnout.
- 3Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Těsně před podáváním šlehačkou ozdobíme každý pohár.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.