Šlehačkové kuličky
45 min.
Ingredience
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
320 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme ve vodě, osolíme a uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání těsto vaříme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny hrnce. Poté přendáme do misky a vmícháme vejce.
- 2Z těsta tvarujeme cukrářským sáčkem na plech vyložený pečicím papírem menší ozdobné hrudky.
- 3Pečeme při 200°C 10 minut, poté snížíme teplotu na 170°C a pečeme ještě 10 minut.
- 4Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem do tuhé šlehačky. Jednotlivé kuličky naplníme pomocí cukrářského sáčku šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.