Šlehačkové kuličky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
320 mg
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme ve vodě, osolíme a uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání těsto vaříme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny hrnce. Poté přendáme do misky a vmícháme vejce.
  • 2
    Z těsta tvarujeme cukrářským sáčkem na plech vyložený pečicím papírem menší ozdobné hrudky.
  • 3
    Pečeme při 200°C 10 minut, poté snížíme teplotu na 170°C a pečeme ještě 10 minut.
  • 4
    Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem do tuhé šlehačky. Jednotlivé kuličky naplníme pomocí cukrářského sáčku šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.