Šlehačkový zapečený krém

45 min.
Francie

Ingredience

    • 420mililitrůSmetana ke šlehání
    • 1kusVanilkový lusk
    • 5kusůžloutek
    • 50gramůCukr moučka
    • 8gramůCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
8 kcal
Sacharidy
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme hlubší plech, na něj položíme misky o obsahu přibližně 80-90 ml. Troubu předehřejeme na 180°C. Do většího hrnce nebo rendlíku dáme vařit 1-2 litry vody. Voda by měla být v hrci asi 3-5 cm pod okraj a neměla by se prudce vařit.
  • 2
    Do misky, kterou později ponoříme do vodní lázně, dáme 4 žloutky, přidáme prosátý práškový cukr, směs dobře promícháme, ale ne do pěny. Do kastrolku nalijeme smetanu, do které zamícháme všechna semínka z vanilkového lusku a při mírnější teplotě zahříváme. Když je smetana horká, pomalu ji přiléváme k žloutkům, poté misku se směsí vložíme na vodní lázně. Za stálého míchání šlehačkový krém vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. V případě, že směs nehoustne, přimícháme ještě 1 žloutek.
  • 3
    Horký krém nalijeme stejnoměrně do připravených misek. Na plech k miskám opatrně přilijeme vroucí vodu tak, aby výška vody byla ve stejné výšce jako je krém v miskách.
  • 4
    Plech s miskami vložíme do předehřáté trouby a pečeme do ztuhnutí přibližně 25 minut. Po upečení misky s krémem necháme chvíli vychladnout a pak je dáme na 4 hodiny do ledničky.
  • 5
    Těsně před podáváním krém v miskách posypeme jemným pískovým cukrem a pomocí cukrářské pistole cukr zkaramelizujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.