Šlehaná treska
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůTreska aljašská
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 10gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Cukr
265 mg
Vápník
30 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 150 °C. Filé nakrájíme na kousky, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Smícháme s vejci, žloutkem, mlékem a smetanou. Osolíme a vymícháme hladkou a tekutou směs.
- 2Máslem vymažeme zapékací formičky, do kterých směs rozdělíme. Plníme asi do 3/4. Misky dáme do pekáčku s vařící vodou a vložíme do vyhřáté trouby. V této vodní lázni zapékáme 30 minut. Podáváme mírně nebo zcela vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.