Slepice "Huťka"
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSlepice
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceKřen
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
506 mg
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 2Měkkou slepici vyjmeme a šťávu zahustíme - zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, přidáme nastrouhaný křen, nasekaný kopr a omáčku krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.