Slepice na paprice
85 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 2500gramůSlepice
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slepice očistíme, opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme.
- 2Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ji dorůžova na třetině dávky tuku. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme slepice, dusíme je téměř doměkka a potom je vyjmeme.
- 3Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
- 4V polovině varu do omáčky přilijeme mléko a smetanu, omáčku přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených slepic.
- 5Nakonec omáčku spolu se slepičím masem ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.