Slepice na paprice

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepice očistíme, opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme.
  • 2
    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ji dorůžova na třetině dávky tuku. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme slepice, dusíme je téměř doměkka a potom je vyjmeme.
  • 3
    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
  • 4
    V polovině varu do omáčky přilijeme mléko a smetanu, omáčku přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených slepic.
  • 5
    Nakonec omáčku spolu se slepičím masem ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.