Slepice na paprice I.
35 min.
Ingredience
- 500gramůSlepice
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 300mililitrůVývar slepičí
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 3špetkySůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
519 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém rendlíku zpěníme na másle s olejem cibuli nakrájenou na drobné kostičky, přidáme na nudličky nakrájené maso z uvařené slepice, které jsme vykostili a zbavili kůže, osolíme, přimícháme obě mleté papriky a zalijeme vývarem ze slepice. Přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, dobře promícháme a provaříme. Nakonec necháme v omáčce prohřát rozšlehanou zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.