Slepice na víně se smetanou
110 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyBobkový list
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceCukr krupice
- 1500gramůSlepice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1052 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
58 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
916 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Slepici rozdělíme na čtvrtky a zbavíme ji páteřní kosti a konců křídel.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolu rozškvařit.
- 3Na rozpálené slanině dorůžova opečeme čtvrtky slepice, opečené je přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
- 4Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji zpěnit na slaninu. Když zrůžoví, zalijeme ji bílým vínem a 300 ml teplé vody, osolíme, přidáme bobkový list, vrátíme opečené čtvrtky slepice, přiklopíme a na plotně dusíme doměkka. Porce masa opět vyndáme a odložíme do tepla.
- 5Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme do omáčky. Stáhneme plamen, podle chuti přisolíme, přidáme ocet a cukr, zamícháme, vrátíme porce masa a dobře provaříme. V žádném případě už omáčku nepřikrýváme pokličkou, mohla by zřídnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.