Slepice na víně se smetanou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1052 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
58 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
916 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici rozdělíme na čtvrtky a zbavíme ji páteřní kosti a konců křídel.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolu rozškvařit.
  • 3
    Na rozpálené slanině dorůžova opečeme čtvrtky slepice, opečené je přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
  • 4
    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji zpěnit na slaninu. Když zrůžoví, zalijeme ji bílým vínem a 300 ml teplé vody, osolíme, přidáme bobkový list, vrátíme opečené čtvrtky slepice, přiklopíme a na plotně dusíme doměkka. Porce masa opět vyndáme a odložíme do tepla.
  • 5
    Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme do omáčky. Stáhneme plamen, podle chuti přisolíme, přidáme ocet a cukr, zamícháme, vrátíme porce masa a dobře provaříme. V žádném případě už omáčku nepřikrýváme pokličkou, mohla by zřídnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.