Slepice po šumavsku
95 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůHouby čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1500gramůSlepice
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Dusíme ji na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s paprikou. Během dušení jen mírně podléváme.
- 2Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou, provaříme a procedíme. Slepici vložíme zpět do šťávy, přidáme na tuku podušené plátky hub a vše provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.