Slepice v leču
60 min.
Ingredience
- 1kilogramSlepice
- 20gramůSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 8gramůSůl
- 60gramůSlanina vepřová
- 400gramůPaprika zelená
- 400gramůRajčata
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na sádle usmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody a na tento základ naskládáme porce slepice, osolíme a pozvolna dusíme, podléváme podle potřeby vodou.
- 2V jiném hrnci vyškvaříme slaninu na kostičky, přidáme cibuli nadrobno, až zesklovatí vhodíme papriku a rajčata nakrájená na kousky a dusíme do poloměkka. Osolíme, přidáme hotové slepičí maso obrané od kostí a ještě 10 minut podusíme společně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.