Slepice zadělávaná
80 min.
Ingredience
- 1kusSlepice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVývar slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
196 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou slepici uvaříme v osolené vodě, stáhneme z kůže a nakrájíme na porce.
- 2V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku. Postupně ji zředíme vývarem ze slepice. Omáčku přisolíme, okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vložíme porce slepice.
- 3Podáváme s rýží, knedlíkem nebo nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.