Slepice zadělávaná

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
196 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou slepici uvaříme v osolené vodě, stáhneme z kůže a nakrájíme na porce.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku. Postupně ji zředíme vývarem ze slepice. Omáčku přisolíme, okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vložíme porce slepice.
  • 3
    Podáváme s rýží, knedlíkem nebo nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.