Slepičí frikasé
0 min.

Ingredience
- 1kusSlepice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPetržel - nať
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80mililitrůVíno bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4088 kcal
Bílkoviny
490 g
Tuky
199 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Doměkka uvaříme v litru slané vodě slepici a necháme ve vývaru vychladnout.
- 2Stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na větší kostičky.
- 3Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, kterou rozředíme 500ml slepičího vývaru a povaříme.
- 4Vmícháme žloutky, smetanu, víno a citrónovou šťávu a kůru.
- 5Přidáme nakrájené maso, prohřejeme, ale nevaříme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.
- 6Slepičí frikasé podáváme s rýží, vařenými brambory, květákem a chřestem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.