Slepičí frikasé

0 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4088 kcal
Bílkoviny
490 g
Tuky
199 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Doměkka uvaříme v litru slané vodě slepici a necháme ve vývaru vychladnout.
  • 2
    Stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na větší kostičky.
  • 3
    Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, kterou rozředíme 500ml slepičího vývaru a povaříme.
  • 4
    Vmícháme žloutky, smetanu, víno a citrónovou šťávu a kůru.
  • 5
    Přidáme nakrájené maso, prohřejeme, ale nevaříme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.
  • 6
    Slepičí frikasé podáváme s rýží, vařenými brambory, květákem a chřestem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.