Slepičí majonéza studená
135 min.
Ingredience
- 0,5kusSlepice
- 250gramůCeler bulvový
- 2lžičkySůl
- 2,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusJablka
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůMajonéza
- 2lžičkyOcet vinný
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
42 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Den předem uvaříme ve 2 litrech osolené vody půl slepice a čtvrtku oloupaného celeru. Uvařenou slepici scedíme a vykostíme.
- 2Druhý den slepičí maso i celer nakrájíme na malé kostičky, přes cedník spaříme na drobno pokrájenou oloupanou cibuli. Dále oloupeme velké jablko, zbavíme ho semen, nakrájíme na kostičky, nakonec ušleháme šlehačku.
- 3V míse rozmícháme majonézu se solí, octem, cukrem a pálivou paprikou, přidáme slepičí maso, celer s jablkem, dobře vše promícháme. Do směsi lehce vmísíme ušlehanou šlehačku, odložíme přikryté do ledničky alespoň na 2 hodiny rozležet.
- 4Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.