Slepičí majonéza studená

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
42 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem uvaříme ve 2 litrech osolené vody půl slepice a čtvrtku oloupaného celeru. Uvařenou slepici scedíme a vykostíme.
  • 2
    Druhý den slepičí maso i celer nakrájíme na malé kostičky, přes cedník spaříme na drobno pokrájenou oloupanou cibuli. Dále oloupeme velké jablko, zbavíme ho semen, nakrájíme na kostičky, nakonec ušleháme šlehačku.
  • 3
    V míse rozmícháme majonézu se solí, octem, cukrem a pálivou paprikou, přidáme slepičí maso, celer s jablkem, dobře vše promícháme. Do směsi lehce vmísíme ušlehanou šlehačku, odložíme přikryté do ledničky alespoň na 2 hodiny rozležet.
  • 4
    Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.