Slepičí paprikáš

180 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici dáme pozvolna vařit do osolené vody asi na hodinu, až je maso měkké. Mezitím na vyškvařené slanině osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, posypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vývaru ze slepice, osolíme a vaříme namírno, aby se rozvinula vůně cibule a papriky. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na porce a vložíme k cibulovému základu. Podlijeme trochou vývaru a ještě 20 minut dusíme společně, aby maso natáhlo chuť. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme krátce do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.