Slepičí paprikáš
180 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1litrVývar slepičí
- 1kilogramSlepice
- 80gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slepici dáme pozvolna vařit do osolené vody asi na hodinu, až je maso měkké. Mezitím na vyškvařené slanině osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, posypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vývaru ze slepice, osolíme a vaříme namírno, aby se rozvinula vůně cibule a papriky. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na porce a vložíme k cibulovému základu. Podlijeme trochou vývaru a ještě 20 minut dusíme společně, aby maso natáhlo chuť. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme krátce do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.