Slepičí Pascalines

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
27 mg
Cukr
682 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme odpalované těsto. V rendlíku uvedeme do varu osolené mléko, vařečkou vmícháme mouku a ještě na plotně 2 minuty vypracováváme. Potom rendlík odstavíme, mimo plotnu vmícháme jedno po druhém vejce, přikryjeme čistou utěrkou a dáme stranou.
  • 2
    Dále odstraníme kůži a vykostíme půlku slepice. Slepičí maso umeleme.
  • 3
    Do mísy vyklopíme připravené těsto, postupně do něho vmícháme mleté slepičí maso, bílky, sůl a strouhaný muškátový oříšek. Vařečkou vše dobře utřeme.
  • 4
    Šunku nakrájíme na kostičky, které spolu se smetanou vmícháme do těsta.
  • 5
    V kastrole uvedeme k varu vodu se lžičkou soli. Namočenou lžící ze slepičí směsi vykrajujeme noky, které zavařujeme do vroucí vody. Když voda začne opět vřít, stáhneme plamen, kastrol přikryjeme a noky necháme asi 8 minut táhnout při 90 °C a pak je hned scedíme.
  • 6
    Nastrouháme goudu, scezené noky urovnáme na zapékací mísu, zalijeme je bešamelem a posypeme strouhaným sýrem. Povrch poklademe hoblinkami másla a mísu vložíme pod gril a pokrm prudce zapečeme.
  • 7
    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.