Slepičí Pascalines
55 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkySůl
- 170gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5kusSlepice
- 150gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 60gramůGouda
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2litryVoda pitná
- 30mililitrůBešamel
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
27 mg
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme odpalované těsto. V rendlíku uvedeme do varu osolené mléko, vařečkou vmícháme mouku a ještě na plotně 2 minuty vypracováváme. Potom rendlík odstavíme, mimo plotnu vmícháme jedno po druhém vejce, přikryjeme čistou utěrkou a dáme stranou.
- 2Dále odstraníme kůži a vykostíme půlku slepice. Slepičí maso umeleme.
- 3Do mísy vyklopíme připravené těsto, postupně do něho vmícháme mleté slepičí maso, bílky, sůl a strouhaný muškátový oříšek. Vařečkou vše dobře utřeme.
- 4Šunku nakrájíme na kostičky, které spolu se smetanou vmícháme do těsta.
- 5V kastrole uvedeme k varu vodu se lžičkou soli. Namočenou lžící ze slepičí směsi vykrajujeme noky, které zavařujeme do vroucí vody. Když voda začne opět vřít, stáhneme plamen, kastrol přikryjeme a noky necháme asi 8 minut táhnout při 90 °C a pak je hned scedíme.
- 6Nastrouháme goudu, scezené noky urovnáme na zapékací mísu, zalijeme je bešamelem a posypeme strouhaným sýrem. Povrch poklademe hoblinkami másla a mísu vložíme pod gril a pokrm prudce zapečeme.
- 7Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.