Slepičí vývar se ztracenými vejci
23 min.
Ingredience
- 4plátkyVeka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 2kusyBujón slepičí
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
84 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1V litru vody uvaříme slepičí bujón, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme. Plátky veky potřeme máslem a po obou stranách osmažíme dozlatova.
- 2Osmažené plátky veky rozdělíme do hlubokých talířů, na každý plátek opatrně rozklepneme vejce, pomalu přelijeme vroucím slepičím vývarem, přesypeme sýrem a petrželovou natí. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.