Slepičí vývar se ztracenými vejci

23 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
84 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V litru vody uvaříme slepičí bujón, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme. Plátky veky potřeme máslem a po obou stranách osmažíme dozlatova.
  • 2
    Osmažené plátky veky rozdělíme do hlubokých talířů, na každý plátek opatrně rozklepneme vejce, pomalu přelijeme vroucím slepičím vývarem, přesypeme sýrem a petrželovou natí. Hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.