Slepované domino

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
56 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
807 mg
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
  • 2
    Máslo necháme změknout, citrónovou kůru nastrouháme.
  • 3
    Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citrónovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
  • 4
    Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
  • 5
    Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme obdélníčky 50x30 mm a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
  • 6
    Upečené a vychladlé obdélníčky slepujeme rybízovou marmeládou, povrch potřeme bílkovou nebo čokoládovou polevou a vyznačíme puntíky jako u domina. Cukroví necháme zaschnout.
  • 7
    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
  • 8
    Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.