Slepované perníčky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V horké vodní lázni šleháme cukr, máslo, vejce, med, rum a perníkové koření. Odstavíme z plotny, přimícháme jedlou sodu a zapracujeme mouku se špetkou soli. Vypracujeme těsto.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary (každý tvar v sudém počtu - perníčky budeme slepovat k sobě.)
  • 3
    Perníčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.
  • 4
    Nesolené pistácie oloupeme, loupané mandle nasekáme a marcipán rozválíme. Z marcipánu vykrájíme malé ozdoby různých tvarů.
  • 5
    Vychladlé perníčky spojíme marmeládou a bílkem na ně přilepíme pistácie, mandle a ozdoby z marcipánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.