Slepované perníčky
45 min.
Ingredience
- 200gramůCukr třtinový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceRum
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKoření perníkové
- 2lžičkySoda jedlá
- 20gramůPistácie
- 20gramůMandle
- 50gramůMarcipánová hmota surová
- 100gramůMarmeláda rybízová
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V horké vodní lázni šleháme cukr, máslo, vejce, med, rum a perníkové koření. Odstavíme z plotny, přimícháme jedlou sodu a zapracujeme mouku se špetkou soli. Vypracujeme těsto.
- 2Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary (každý tvar v sudém počtu - perníčky budeme slepovat k sobě.)
- 3Perníčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut dozlatova.
- 4Nesolené pistácie oloupeme, loupané mandle nasekáme a marcipán rozválíme. Z marcipánu vykrájíme malé ozdoby různých tvarů.
- 5Vychladlé perníčky spojíme marmeládou a bílkem na ně přilepíme pistácie, mandle a ozdoby z marcipánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.