Slezské makové knedlíky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2650 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
68 g
Sacharidy
451 g
Vláknina
28 g
Cukr
168 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme 2,5 dl mléka, cukr a rum.
  • 2
    Nalijeme na umletý mák, přidáme rozinky a sekané vyloupané mandle.
  • 3
    Rozlámeme na kousky suchary a neléváme na ně postupně zbylé mléko.
  • 4
    Jakmile jsou suchary rozmočené, tak je střídavě vrstvíme s makovou náplní do zapékací mísy. Jako poslední dáváme navrch vrstvu máku.
  • 5
    Dáme uležet do chladničky a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.