Slezské makové knedlíky
35 min.
Ingredience
- 250gramůHrozinky
- 5decilitrůMléko polotučné
- 75gramůCukr krupice
- 12kusůSuchar dietní
- 4lžíceRum
- 40gramůMandle
- 250gramůMák mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2650 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
68 g
Sacharidy
451 g
Vláknina
28 g
Cukr
168 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme 2,5 dl mléka, cukr a rum.
- 2Nalijeme na umletý mák, přidáme rozinky a sekané vyloupané mandle.
- 3Rozlámeme na kousky suchary a neléváme na ně postupně zbylé mléko.
- 4Jakmile jsou suchary rozmočené, tak je střídavě vrstvíme s makovou náplní do zapékací mísy. Jako poslední dáváme navrch vrstvu máku.
- 5Dáme uležet do chladničky a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.