Slezské zelí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
14 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme si na kostičky slaninu, rozškvaříme a přidáme nakrájené zelí. Podlijeme vodou a necháme dusit.
  • 2
    Poloměkké zelí zahustíme bramborami tak, že je syrové nastrouháme přímo do zelí, které jsme vydusili na šťávičku.
  • 3
    Zelí trochu podlijeme a necháme dovařit doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 2. 2017
Slezské zelí
V receptu bych uvítala, kdyby byla uvedena váha všech surovin. Není hlávka, jako hlávka. :-) V receptu chybí sůl a bez ní by nám to nechutnalo. Nakonec jsem ještě malinko dochutila octem a cukrem. Jinak si cením rychlé přípravy, zahušťování bramborou občas využívám a to nejen u zelí.