Slovácké vdolky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrníčku z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce krupicového cukru připravíme kvásek. Kvasek dáme na teplé místo vzejít.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, vsypeme kypřící prášek, vanilkový cukr a promícháme. Rozklepneme celé vejce, sůl, vlijeme kvásek, těsto vypracujeme tak na hustou hmotu, která se nelepí na ruce, Misku s těstem přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout 30 minut.
  • 3
    Těsto vyklopíme z misky na vál, rukama ho prohněteme, válečkem rozválíme na plát a skleničkou vykrajujeme kolečka. Která na rozpáleném oleji v pánvi pečeme dorůžova.
  • 4
    Upečené vdolky skládáme podle porci na talíře. Potřeme je povidly, posypeme mákem, nakonec polijeme rozpuštěným máslem a chutné vdolky podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.