Slovácké vdolky
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 2decilitryMléko polotučné
- 50gramůMák mletý
- 100gramůPovidla švestková
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo jihočeské
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrníčku z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce krupicového cukru připravíme kvásek. Kvasek dáme na teplé místo vzejít.
- 2Do mísy prosejeme mouku, vsypeme kypřící prášek, vanilkový cukr a promícháme. Rozklepneme celé vejce, sůl, vlijeme kvásek, těsto vypracujeme tak na hustou hmotu, která se nelepí na ruce, Misku s těstem přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout 30 minut.
- 3Těsto vyklopíme z misky na vál, rukama ho prohněteme, válečkem rozválíme na plát a skleničkou vykrajujeme kolečka. Která na rozpáleném oleji v pánvi pečeme dorůžova.
- 4Upečené vdolky skládáme podle porci na talíře. Potřeme je povidly, posypeme mákem, nakonec polijeme rozpuštěným máslem a chutné vdolky podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.