Slovenská kapustnica I.
80 min.
Ingredience
- 12gramůShiitake houby
- 60gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 200gramůKlobása vepřová
- 300gramůVepřová plec
- 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 1,65litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 300gramůZelí kysané
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
550 mg
Cukr
889 mg
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do 150 ml vody na 1/2 hodiny. Ze zelí slijeme nálev a dáme ho stranou, zelí pokrájíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, klobásu nakrájíme na tenčí plátky. Vepřové maso uvaříme v 1,5 l vody, vývar odložíme a maso nakrájíme na kostky.
- 2V silnostěnném hrnci dáme vyškvařit slaninu, přisypeme cibuli, poté vsypeme obě papriky, promícháme, vlijeme houby i s vodou, vývar z masa a dusíme zhruba 1/4 hodiny. Poté přimícháme zelí a klobásu a dusíme. Na závěr do polévky vlijeme nálev ze zelí, zamícháme maso a necháme prohřát. Hotovou polévku případně dosolíme. Na talířích servírujeme s 1 lžící kysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.