Slovenská kapustnica I.

80 min.
Slovensko

Ingredience

    • 12gramůShiitake houby
    • 60gramůSlanina vepřová
    • 1kusCibule
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 200gramůKlobása vepřová
    • 300gramůVepřová plec
    • 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
    • 1,65litryVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 300gramůZelí kysané
    • 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
550 mg
Cukr
889 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme do 150 ml vody na 1/2 hodiny. Ze zelí slijeme nálev a dáme ho stranou, zelí pokrájíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, klobásu nakrájíme na tenčí plátky. Vepřové maso uvaříme v 1,5 l vody, vývar odložíme a maso nakrájíme na kostky.
  • 2
    V silnostěnném hrnci dáme vyškvařit slaninu, přisypeme cibuli, poté vsypeme obě papriky, promícháme, vlijeme houby i s vodou, vývar z masa a dusíme zhruba 1/4 hodiny. Poté přimícháme zelí a klobásu a dusíme. Na závěr do polévky vlijeme nálev ze zelí, zamícháme maso a necháme prohřát. Hotovou polévku případně dosolíme. Na talířích servírujeme s 1 lžící kysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.