Slovenská pečeně
80 min.
Ingredience
- 220gramůHovězí maso zadní
- 60gramůZelenina kořenová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 6lžicMléko kefírové
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
758 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě povaříme.
- 3Nakonec pokrm zjemníme kyselým mlékem a kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.