Slovenská pochoutka
150 min.
Ingredience
- 350gramůCibule
- 8gramůPaprika mletá sladká
- 400gramůHovězí maso zadní
- 350gramůVepřová kýta
- 40gramůTuk
- 20gramůSůl
- 350gramůŽampiony - sterilované
- 10gramůFeferony sterilované
- 4500gramůBrambory vařené ve slupce
- 80gramůVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na tomto základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka.
- 3Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby osolíme a vše krátce podusíme.
- 4Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou mouku, sůl, vejce a zapracujeme těsto. Rozválíme je a kulatým tvořítkem asi 6cm v průměru vykrojíme placičky, které na horkém tuku opečeme dozlatova.
- 5Při podávání klademe na talíř vždy dvě opečené placičky a přelijeme je masovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.