Slovenská pochoutka

150 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na tomto základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka.
  • 3
    Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby osolíme a vše krátce podusíme.
  • 4
    Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou mouku, sůl, vejce a zapracujeme těsto. Rozválíme je a kulatým tvořítkem asi 6cm v průměru vykrojíme placičky, které na horkém tuku opečeme dozlatova.
  • 5
    Při podávání klademe na talíř vždy dvě opečené placičky a přelijeme je masovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.