Slovenské pagáče

90 min.
Slovensko

Ingredience

    • 1lžičkaCukr krupice
    • 50gramůTuk
    • 10gramůSůl
    • 30gramůDroždí
    • 1hrnekVepřové škvarky
    • 1kusVejce slepičí
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
33 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto zaděláme a necháme vykynout, poté rozválíme na placku a potřeme mletými škvarky.
  • 2
    Těsto složíme v obou směrech na třetiny.
  • 3
    Rozválíme ho, potřeme škvarky a stejně složíme.
  • 4
    Rozválíme a krájíme na čtverečky, které dáváme na vymazaný plech.
  • 5
    Potřeme vajíčkem, necháme vykynout a pečeme při 200 stupních dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.