Slovenské pagáče
90 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůTuk
- 10gramůSůl
- 30gramůDroždí
- 1hrnekVepřové škvarky
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
33 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těsto zaděláme a necháme vykynout, poté rozválíme na placku a potřeme mletými škvarky.
- 2Těsto složíme v obou směrech na třetiny.
- 3Rozválíme ho, potřeme škvarky a stejně složíme.
- 4Rozválíme a krájíme na čtverečky, které dáváme na vymazaný plech.
- 5Potřeme vajíčkem, necháme vykynout a pečeme při 200 stupních dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.